visitors

vis

international

free counters

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο ΟΥΓΓΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ

Τζ. Σόρος: Μας χρεωκοπούσε τον Απρίλιο και τώρα πια μας αποθεώνει!!!!!1


Τον Απρίλιο χαρακτήριζε την Ελλάδα και το κόστος δανεισμού σπιράλ θανάτου - Είχε προαναγγείλει την πτώχευση της χώρας, αλλά σε δηλώσεις του στο CNBC δήλωσε αισιόδοξος

- Η μεταστροφή του δείχνει τα... παιχνίδια των κερδοσκόπων που τώρα βλέπουν την Ελλάδα σαν φιλέτο.

Επιτυχή χαρακτήρισε την εφαρμογή του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας ο γνωστός επενδυτής Τζορτζ Σόρος. Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o κ. Σόρος είπε ότι "ήταν και είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα πετυχαίνει, εφαρμόζοντας πολύ επώδυνα μέτρα".




 Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι μεγάλη μεταστροφή από τον κ. Σόρο, ο οποίος μέχρι τον Απρίλιο είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση, ενώ τώρα βλέπουμε να κάνει μία τελείως διαφορετική δήλωση.

Αυτό και μόνο δείχνει την διάθεση που επικρατεί πλέον παγκοσμίως να εκμεταλλευτούν και να κερδοσκοπήσουν στις πλάτες των Ελλήνων. 

Συγκεκριμένα, τώρα που οι παγκόσμιοι επενδυτές και κερδοσκόποι βλέπουν την Ελλάδα να ανταποκρίνεται θετικά στο πρόγραμμα σταθερότητας παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, εκείνοι θεωρούν πως ήρθε η ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν και να βγάλουν λεφτά από αυτή την κατάσταση. 

Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος τώρα που είδε ότι η Ελλάδα διασώζεται, συνειδητοποιεί ότι η σωστή εκμετάλλευση της χώρας μας μπορεί να του επιφέρει χρήματα, οπότε αυτομάτως γίνεται αισιόδοξος και υπέρμαχος της ελληνικής προσπάθειας.

Όλα αυτά την ώρα που πληθαίνουν τα θετικά μηνύματα πλέον για την Ελλάδα και την ώρα που αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται και οι αγορές που δειχνουν εμπιστοσύνη και ρίχνουν τα επιτόκια. 

Για την αμερικανική οικονομία, ο κ. Σόρος είπε ότι κινδυνεύει με δεύτερη ύφεση και για το λόγο αυτό απαιτείται νέα δημοσιονομική στήριξη. Όσον αφορά στον "πόλεμο" των νομισμάτων που έχει εκδηλωθεί, ο επενδυτής σημείωσε ότι η Κίνα πρέπει να επιτρέψει την ανατίμηση του γουάν. 

πηγή:newsit
http://dinatos.blogspot.com/2010/10/blog-post_5117.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ΛΙΓΟ